Ana Blandiana, librar pentru o zi

Ana Blandiana, librar pentru o zi

Comunicat de presă

Librăria Bizantină reîncepe campania „Librar pentru o zi”! De data aceasta, își va demonstra aptitudinile de librar poeta Ana Blandiana, ce va deschide șirul librarilor „cu personalitate” de la Librăria Bizantină.

Afis Blandiana mailPublicul este așteptat miercuri, 7 octombrie, de la ora 19, să se bucure de o seară specială, cu povești de viață și recomandări de carte de la librarul rezident Ana Blandiana. Nu există o regie. Librar și cititor se apucă de scotocit printre cărți, stau la șuetă și se simt bine. Uneori ne întindem cu vorba până târziu, ca niște prieteni, discutând despre lecturile preferate, alteori ne pierdem printre amintiri despre tinerețe, filosofăm ori, de ce nu, ascultăm o baladă la fluier.

Campania „Librar pentru o zi” a debutat în 2014 și a reunit nume grele ale sferei cultural românești, într-un efort de a reînvia dragostea oamenilor pentru cărțile tipărite, care au pierdut tot mai mult din popularitate în iureșului revoluției digitale. Până acum, 20 de personalitățile au acceptat provocarea de a fi librari pentru o zi, printre care: Andi Moisescu, Eugenia Vodă, Andrei Pleșu, Olivia Steer, Pr. Constantin Coman, Dan C. Mihăilescu, Cătălin Ștefănescu, Ioan Gyuri Pascu, Horia-Roman Patapievici, Grigore Leșe, Ana Barton, Laura Câlțea, Marina Constantinescu, Aurora Liiceanu, Maia Morgenstern, Chris Simion, Teodor Baconschi, Pavel Bartoș, Marius Tucă și Monica Macovei.

 

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FOLLOW ME HERE!