Cartile sint niste amante fantastice!

 

_C1K2518_resize

“Cartile sint niste amante fantastice!”

Il plac mult pe Busu. Pentru ca e un om cu opinii, un om asumat, spontan, cu simtul umorului, cu vorbe mestesugite mereu la el. Marturisesc ca de fiecare data cind am ocazia ma duc cu el la interviuri pentru placerea mea personala. Stau cu urechile ciulite si sufletul deschis, gata sa absorb tot ce spune si crede despre lume. Aud cuvinte despre a caror existenta uitasem pur si simplu si ma bucur de opiniile lui sanatoase, in ritm cu vremurile pe care le traim. L-am provocat la o discutie despre carti pe care o sa v-o redau de-a lungul timpului, insa deocamdata va impartasesc parerea lui despre carti!

Ce sint cartile pentru tine?

Florin Busuioc: Pentru  fiecare om cartea inseamna altceva, dar pentru mine cartile sint niste amante fantastice. Nu cred ca exista o relatie mai intima, in afara de cea cu iubita, ca asta cu cartile. Cred ca este cea mai frumoasa relatie care se poate naste intre un om si un obiect, dupa parerea mea.  De fapt, cartea nu e un obiect, e o lume. E un obiect daca vorbim asa din punct de vedere  fizic, dar daca ne ducem un pic in spatele concretului, e o lume pe care o cunosti, care-ti creeaza emotii, ginduri,  filosofia  ta se schimba, se schimba lumea ta, se schimba mintea, felul in care vezi oamenii, felul in care vezi planeta,  felul in care vezi copiii, felul in care te vezi pe tine.  Asta se intimpla si cu o iubita – pe care intr-adevar o iubesti – te schimba, te modifica, te face sa te descoperi, sa descoperi lumea, sa descoperi sentimentul. Ei bine, e acelasi lucru si cu cartile! Pentru mine asta este comparatia cea mai potrivita.”

Pentru voi ce inseamna cartile? Nu va sfiiti si scrieti aici cele mai nastrusnice, sfielnice si sincere pareri. Ne vom bucura cu totii de ele!

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FOLLOW ME HERE!