Central Park – cartea care-ti activeaza calitatile de investigator

Central Park de Guillaume Musso

Editura ALL

De câtva timp încoace, m-am tot lovit de numele lui Guillaume Musso, un autor francez celebru, un răsfățat al criticilor, dar nu apucasem să citesc niciuna dintre cărțile sale. Asta până ca romanul „Central Park”, este cea mai recentă carte a autorului publicată la editura ALL. De ce am citit această carte? Vă spun cu toată sinceritate: nu datorită celebrităţii autorului sau cărţilor lui, ci datorită campaniei de promovare absolut inedite de care s-a bucurat şi anume, o lansare într-un  „escape room” din care cei prezenţi trebuiau să facă tot posibilul să iasă. Arareori vezi lansări de carte care să iasă din tipicul deja consacrat, aşa că aceasta mi-a atras atenția și m-a și convins să citesc cartea. Astfel, scopul campaniei a fost, din punctul meu de vedere, atins. Iar acesta este uneori cel mai greu pas. Ideea lansării a fost cât se poate de în ton cu subiectul cărţii care se învârte în jurul a două personaje care se trezesc, după o noapte din care  nu-şi mai aduc aminte nimic, legaţi unul de altul cu cătuşe chiar în Central Park. Alice şi Gabriel vor încerca să afle împreună ce li s-a întâmplat şi să reconstituie ceas cu ceas fiecare acţiune din noaptea trecută.

993963

Nu ştiu cum veţi reacţiona dumneavoastră la final, dacă sunteţi genul care se supără atunci când vede că a fost indus în eroare sau, dimpotrivă, care apreciază calităţile scriitorului de a contura o poveste care nu ştii până la urmă unde va duce şi ce adevăruri va scoate la iveală.

Deşi m-am simţit un pic trădată la final, am apreciat foarte mult construcţia cărţii. „Central Park” este genul de roman care activează în tine toate instinctele de poliţist-investigator pe care crezi că le ai. „Central Park” este un thriller care te ţine captiv în poveste, un puzzle ale cărui piese te străduiești să le așezi la locul lor. Cei care vor intui adevărul din spatele poveştii închegate merită toate aprecierile. Eu una nu l-am intuit. Iar acest lucru l-am pus pe seama talentului autorului.

12022481_890592514352498_7332344533498463211_o

„Scriu întotdeauna cărţile pe care mi-ar plăcea şi mie să le citesc. Romanele mele îmbină mai multe genuri: sunt şi poveşti de dragoste, dar au şi elemente de thriller şi de roman poliţist, spune Guillamo Musso, „romancierul preferat al Franței” (conform revistei Lefigaro.fr)

„Central Park” s-a vândut în 75.000 de exemplare în primele 3 zile de la lansare și a fost tradus în 19 limbi.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FOLLOW ME HERE!