Cum defineste Stephen King talentul scriitoricesc

Stephen King:”Dacă ai scris ceva pentru care cineva ți-a trimis un cec, dacă cec-ul a avut acoperire și l-ai încasat și dacă ai achitat factura la lumină cu acei bani, eu te consider talentat.”

king_aStephen King este cel mai de succes scriitor american. Cărțile sale au fost traduse în 33 de limbi, publicate în peste 35 de tari și s-au vândut în peste 350 de milioane de exemplare, dintre care multe au fost adaptate pentru marele ecran, unele au devenit seriale sau au inspirat spectacole de televiziune și reviste de benzi desenate. Guinness Superlatives l-a atestat pe Stephen King ca fiind scriitorul în viață cu cel mai mare număr de romane adaptate pentru ecran.

Stephen King pare să fi găsit rețeta perfectă pentru a învăta să scrii bine. În opinia sa, trebuie să urmezi următoarele regului: “Citește și scrie între patru și șase ore zilnic. Dacă nu găsești timp pentru a face asta, nu te poți aștepta să devii un scriitor bun”, a zis de câte ori a avut ocazia King. El însuși și-a fixat o normă de 2000 de cuvinte zilnic și nu se oprește până nu atinge baremul. Are, de asemenea, un mod simplu de a defini talentul scriitoricesc: ”Dacă ai scris ceva pentru care cineva ți-a trimis un cec, dacă cec-ul a avut acoperire și l-ai încasat, și dacă ai achitat factura la lumină cu acei bani, eu te consider talentat”, spune King.

Stephen-King-everything-writing-succesfully-10-minutesÎntrebat de ce scrie, King spune: “răspunsul este extrem de simplu: nu am fost croit să fac nimic altceva. Am fost făcut sa scriu povești și ador să scriu povesti. Pur și simplu nu mă pot imagina făcând altceva și nu-mi pot imagina cum ar fi să nu scriu. Întrebat, de asemenea adeseori, de ce scrie povești atât de înspăimântătoare și răspunsul a fost : “De ce presupuneți că am de ales?”

Foto http://news.doddleme.com/; http://thirdmonk.net/

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FOLLOW ME HERE!