Despre carticusuflet.ro

M-am hotarit sa pornesc acest proiect pentru ca IUBESC cartile. Le iubesc si pentru tot ceea ce insemna ele, dar si ca obiecte in sine. Sint dintre acei oameni care simt o bucurie vie atunci cind tin in mina o carte. La inceput e ca un dans. Ea mi se ofera, iar eu ii cuprind mina cu gratie si fac o plecaciune.

Pina sa ajung sa ma apuc realmente de citit, deschid dansul cu o rasfoire inocenta, o adulmecare suava , o imbratisare molateca a foii insufletite de rindurile ordonate care ascund in spatele lor totul. Odata dansul deschis, asteptarile prind viata si sufletul urca si coboara insufletit de pieruetele marilor intrebari. Gindurile se intrec intr-un du-te-vino ametitor, iar existenta se deschide si ea in sute si mii de posibilitati.  Dupa parerea mea, nu exista un dans mai frumos ca acela al gindurilor si sufletelor impletite intr-o simfonie de idei. Simfonia cartilor.

De ce iubesc cartile? Pentru tot ceea ce sint ele si pentru tot ceea ce ofera: o calatorie neasteptata unde totul este posibil, unde imprevizibilul te face sa nu le mai poti lasa din mina. Pentru ca sint o implinire a visurilor pe care de obicei nici nu avem curaj sa le conturam, dar pe care cartile le duc intotdeauna la bun sfirsit. Iubesc cartile pentru optiunile pe care le ofera, pentru posibilitatea de a trai atitea vieti cite destine si personaje ai urmarit.

“Cartile sint facute sa circule” spune o buna prietena de-ale mele si Dumnezeu mi-e martor ca fac tot posibilul  sa implinesc aceasta vorba. Imi place sa imprumut carti oricui imi cere, dar  imi place sa le si primesc inapoi. Daca le pierd, le caut si le cumpar iar si n-am liniste pina ce nu le aduc din nou, acasa. Sint carti pe care le-am cumparat de 4-5 ori pina acum si pe care totusi le-as da cu imprumut din nou cu aceeasi bucurie.

Imi propun ca acest site sa fie un loc de intilnire al oamenilor frumosi care isi sprijina mintile pe marile adevaruri si indrazneli ale cartilor. Oameni simpli sau nume cunoscute, sint toti bineveniti aici, sa ne initieze in lucrurile lor de taina, sa ne ofere un sfat, un titlu ce le-a incintat sufletele si mintile sau pur si simplu sa impartaseasca bucuria lecturii impreuna cu noi. Asadar, orice om care isi doreste sa scrie despre o carte care i-a fermecat sufletul, l-a incitat, l-a provocat sau pur si simplu l-a facut sa se piarda pe el si sa se redescopere intr-un alt fel decit se stia pina atunci e incurajat sa scrie aici. O voi face si eu la rindul meu si daca macar unui singur om ii voi aduce o bucurie prin asta, atunci ma voi declara fericita. Si tot aici veti putea citi interviuri cu scriitori, persoane publice, colegi, prieteni, cunoscuti, toti aflati in relatii de strinsa si calda prietenie cu CARTILE!

Va imbratisez cu drag si va astept pe www.carticusuflet.ro si pe https://www.facebook.com/Carticusuflet, sau la adresa de mail blogcarticusuflet@gmail.com

Cu prietenie,

Camelia Cavadia

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FOLLOW ME HERE!