E timpul să te întorci. La tine.

Te trezești și odată cu tine se trezesc toate gândurile care-ți spun că trebuie să duci copilul la școală, că ai dead-line la materialele pe care le ai de trimis, că trebuie să rezolvi problemele de serviciu cu care ai rămas deja în urmă, că înainte de-a pleca la lucru trebuie să dai neapărat cu mopul fiindcă simți să nu mai poți respira și aerul e îmbâcsit, că trebuie să-ți vizitezi părinții de care ți s-a făcut un nor năucitor, că n-ai cum să lași orhideele să se usuce de sete pentru că n-ai găsit răgazul, resursele sau cheful de a le uda, că ai de …., și că….., și că…

La sfârșitul zilei ești fericit că ai reușit să faci tot ceea ce ți-ai propus. A fost greu, dar ai reușit. Ai reușit! Ce mama naibii? Și-atunci de ce simți că e cineva înăuntrul tău care țipă după ajutor? După atenție, după o parte din tine? De ce simți că ai făcut totul, dar ai uitat ceva, ceva esențial care nu știi neapărat ce e, dar care nu-ți dă pace. Și n-ai timp să te gândești pentru că trebuie s-o iei de la capăt..

Când vocea dinăuntrul tău va vrea să se facă auzită, ascult-o! Altfel, ea va continua să țipe, să surpe, să-și facă loc prin toate firidele neocupate, să se agațe cu ghearele de tine pentru a ieși la suprafață.

Mai devreme sau mai târziu nu o vei mai putea ignora. Și-atunci vei ști că e timpul să te întorci. La tine.

Am simțit pe propria-mi piele acest sentiment și nu pot să spun decât că mă bucur că m-am oprit s-o ascult, că am plecat urechea la susurul acela permanent și am îndrăznit. Poate că am aflat târziu ceea ce alții au știut dintotdeauna, și anume faptul că suntem datori să încercăm, să îndrăznim să ne împlinim visurile. Oricât de nerealizabile ar părea. Oricât de fanteziste. Mi-am dorit dintotdeauna să scriu cărți, dar niciodată n-am avut suficient curaj pentru a face asta. N-am scris niciodată serios pentru că m-am temut prea tare de eșec. Însă încet-încet, am realizat că fuga nu e o soluție și, mai ales, că nu mă voi opri niciodată din fugă dacă nu voi încerca.

Sunt la început de drum, dar cu fiecare pas pe care îl fac simt că mă apropii de ceea ce sunt cu adevărat, de ceea ce am fost întotdeauna, iar ăsta e poate cel mai important lucru pe care l-am descoperit în viața mea.

 

E timpul să te întorci (și tu). La tine!

 

VUNKAcesta este și mesajul trupei VUNK care va susține concertul “Un nou univers”, pe 7 octombrie, la Sala Polivalenta. Mi-a plăcut la nebunie acest mesaj și tocmai de aceea, am simțit nevoia să scriu acest text, să spun că m-am regăsit în el și că mă bucur că tot mai mulți oameni simt nevoia să se oprească din ritmul nebunesc al vieții și să privească înspre ei.

Concertul VUNK este primul concert din Romania care se va desfășura sub forma unui eveniment multimedia, în care spectacolul muzicii se va împleti cu cel al tehnologiei. Este, de asemenea, și o premiera în plaja show-urile din Romania: o filmare 360 de grade, care va permite oricarui iubitor al Universului Vunk să priveasca spectacolul de pe scena Sălii Polivalenta din toate unghiurile.

 

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FOLLOW ME HERE!