20150212_203633Foarte mîndră am fost aseară. Foarte! Mîndră de inițiatorii acestui proiect minunat care poartă numele Cărturești Carusel, mîndră de toți oamenii care au lucrat pentru deschiderea lui, mîndră de toți românii care au venit să-l vadă, de toți cei care au stat la coadă pentru a putea intra. E foarte frumos sentimentul că oamenii vor să se bucure de povești. Pentru că  însusi conceptul Cărturești este o poveste în sine. Iar clădirea monumet istoric nu face decît să o pună în valoare.  M-am bucurat că ne-am întîlnit cu prieteni, cunoștințe, fețe cunoscute pe culoarele luminoase ale librăriei, 20150212_191409dar în felul meu m-am simțit înfrățită cu toți oamenii aceia frumoși care se aflau înăuntru. Simțeam că ne unește ceva invizibil, dar puternic în același timp. Să fi fost dragostea de carte, mirosul ceaiurilor, povestea ceșcutelor frumos rînduite, farmecul toturor celorlalte obiecte care păreau pur si simplu decupate din povești? Cred ca toate acestea la un loc. M-am bucurat, de asemenea, să 20150212_190508regăsesc pe rafturi cărțile scriitorilor mei preferați, ale unor prieteni de-ai mei, scriitori. Foarte mîndră am fost și de ei! Bravo, vouă! Bravo!

M-am simțit foarte mîndră aseară de Bucureștiul nostru frumos, de toată acea adunare de oameni de toate vîrstele dornică să se bucure, să vadă, să pună mîna, să adulmece, să privească, să cumpere, să petreacă timpul în compania cărților, într-un loc minunat, de un alb imaculat, mirosind a nou și a început.  Cînd am scris ieri pe Facebook că voi merge la deschiderea librăriei, cîteva persoane din alte orașe  și-au exprimat regretul că nu au cum să vadă cu ochii 20150212_191417lor minunăția și atunci mi-am dat seama cît sîntem de norocoși, noi, bucureștenii. Pentru toți cei care nu au cum să ajungă încă aici voi pune fotografiile pe care le-am făcut eu aseară însoțite de 20150212_191501speranța că într-o zi, cît mai curînd, vor putea să vină să vadă cu ochii lor. Sînt multe orașe frumoase în țara noastră, fiecare cu farmecul lui, cu bijuteriile lui arhitecturale, cu festivalurile lui, cu propria viață culturală și artistică, iar Bucureștiul e unul dintre ele. Iubesc Bucureștiul și sînt fericită să văd că mai există oameni în țara asta cărora chiar le pasă de el și pentru asta pun la bătaie toată suflarea, experiența și pasiunea lor. Cinste lor!

20150212_190933În încheiere, vreau să mai spun doar atît: nu e nimic din ceea ce ți-ai dori să găsești la Cărturești Carusel și nu e deja acolo. Toate editurile sînt frumos reprezentate și cred că pînă și cei mai exigenți cumpărători vor fi satisfăcuți aici. Așa că, veniți cu încredere pentru că nu veți fi dezamăgiți!

 

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FOLLOW ME HERE!