Georgeta Filitti va fi librar pentru o zi

Georgeta Filitti va fi librar pentru o zi

Comunicat de presă

De ani de zile vorbește lumii despre istoria și poveștile Bucureștilor, iar acum s-a hotărât să încerce și altceva!Georgeta Filitti, istoric și lector al Fundației Calea Victoriei, devine librar pentru o zi la Librăria Bizantină, miercuri, 18 noiembrie, la ora 19:00, unde va povesti despre nesfârșita comoară din spatele copertelor și despre istoria ce nu trebuie uitată.

Afis Georgeta_webCampania „Librar pentru o zi” a debutat în urmă cu un an, în noiembrie 2014, și aduce în prim-plan oameni de cultură, muzicieni, actori, modele, toți mânați de același lucru: pasiunea pentru citit, într-un efort colectiv de a reînvia dragostea oamenilor pentru cărțile tipărite, care au pierdut tot mai mult din popularitate in iureșului revoluției digitale. Peste douăzeci de personalități au răspuns până acum apelului Librăriei Bizantine de a readuce în atenția oamenilor importanța și frumusețea lecturilor de pe hârtie.

Doctor în istorie al Universității din Cluj (1971), Georgeta Filitti s-a remarcat pe scena culturală românească datorită carismei și umorului cu care a știut să își îmbogățească activitatea academică. A susținut în cadrul Fundației Calea Victoriei peste 70 de conferințededicate în special poveștilor Bucureștiului de altă dată, dar și familiilor boierești, instituțiilor de seama și clădirilor de patrimoniuîncă existente în capitalăși în împrejurimi. În 24 octombrie 2012 a fost decorată de Majestatea Sa, Regele Mihai I cu Medalia „Crucea Casei Regale a României” pentru „activitatea sa prodigioasă ca istoric al societății, moravurilor și tradițiilor intelectuale românești”, pentru „promovarea integrării culturii și societății române în spațiul european, prin redescoperirea legăturilor permanente, umane, comerciale, juridice dintre estul și vestul european”, și pentru că prin activitatea sa istorică „promovează cercetarea autentică, punând în față adevărul istoric”.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FOLLOW ME HERE!