Lansare de carte la Carturesti Verona: “Întoarcerea barbarilor” si “Vino in rochia ta simpla de stamba” de Mircea Dinescu

Editura Litera lansează volumele

Întoarcerea barbarilor și Vino în rochia ta simplă de stambă de Mircea Dinescu

Volume Mircea DinescuEditura Litera lansează miercuri, 10 decembrie, începând cu ora 18.30, la Cărturești Verona, volumeleÎntoarcerea barbarilorși Vino în rochia ta simplă de stambăde Mircea Dinescu. La eveniment participă autorul, alături de Alex Ștefănescu.

Evenimentul va includeși o degustare de vinuri VINULLUIDINESCU, din seria Poezie pe sticlă.

Despre Mircea Dinescu, Alex Ștefănescu spune că este poetul pe care îl iubea şi Marin Preda pentru că vedea în el, înainte de toate, “o fiinţă liberă“.

Mircea Dinescu (n. 1950) a publicat primul volum de versuri, Invocaţie nimănui, în 1970 (Premiul pentru debut al Uniunii Scriitorilor, 1971). În aprilie 1989, în urma unui interviu acordat ziarului Libération, scriitorul a fost arestat la domiciliu. Eliberat de mulţimile ieşite în stradă pe 22 decembrie 1989, Mircea Dinescu a fost cel care a anunţat primul revoluţia în direct, la televizor. A fost publicat în traducere în Marea Britanie, Germania, Olanda, Franța, Suedia, Rusia, Serbia, Ungaria, Bulgaria. A primit numeroase premii naționale și internaționale, printre care premiul USR pentru poezie, Poetry International, Herder. Între 1990 și 1993 a fost preşedintele USR; a editat revistele de satiră politică Academia Caţavencu, Plai cu boi, Aspirina săracului, Cațavencii. A pus bazele unei fundaţii cu sediul în portul dunărean Cetate, unde sînt invitaţi artişti plastici, muzicieni şi scriitori din toată lumea, în ideea învierii locului sub forma unui Port Cultural. În timp ce din versurile marilor poeți de la sfîrșitul secolului XX (Nichita Stănescu, Gellu Naum, Emil Brumaru), accentele realității dure lipsesc cu desăvârșire, poezia lui Mircea Dinescu reprezintă o radiografie brutal de exactă a vremurilor, manifestul unui poet-martor al Atlandidei comuniste ce s-a scufundat.

 

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FOLLOW ME HERE!