Lansare-eveniment: Papa Ioan Paul II/Karol Wojtyla, In mainile Domnului. Insemnari personale, 1962-–2003

Lansare-eveniment: Papa Ioan Paul II/Karol Wojtyla, In mâinile Domnului. Însemnari personale, 1962-–2003
lan sare eveniment
Ediție de colecție, cu reproduceri după manuscrisele originale și fotografii.
Sîmbata, 25 aprilie, de la ora 17.00, la Libraria Humanitas de la Cismigiu, va găzdui un eveniment dedicat apariției volumului de însemnari ale Papei Ioan Paul II, In mainile Domnului. Insemnari personale, 1962-–2003, publicat de Editura Humanitas în traducerea prof. Constantin Geambasu.
La eveniment vor participa Excelenta Sa Marek Szczygiel, ambasadorul Poloniei in Romania, pr. prof. dr. Wilhelm Danca, criticul literar Dan C. Mihailescu, prof. Constantin Geambasu si Lidia Bodea, directorul general al Editurii Humanitas. Dezbaterea va fi moderată de Marieva Ionescu, redactor Editura Humanitas. Mihai Ghiga și Claudiu Lobont vor oferi publicului un scurt recital de muzică sacră la viola d’amore și teorba.
Mai bine de patruzeci de ani din viața celei mai importante personalități spirituale a secolului XX sînt consemnați în această carte care, odată apărută în Polonia, a stîrnit un imens interes mediatic. Incredințate prin testament părintelui Stanislaw Dziwisz, secretarul și cel mai apropiat colaborator al Papei, pentru a fi arse, aceste însemnări nu au fost distruse, ci au fost prezentate Congregatiei pentru Cauzele Sfinților.
Decizia luată de cardinalul Stanislaw Dziwisz, mitropolitul de astăzi al Cracoviei, din profundă dragoste și respect față de Papa, ne oferă, poate, una dintre cărțile fundamentale ale umanitătii, un extraordinar document care ne dezvăluie taina sufletului unuia dintre cei mai iubiți oameni și un loc spiritual aparte în care ceea ce este omenesc și ceea ce este dumnezeiesc se îmbină în dimensiunea sfințeniei.
In continuarea lansării de carte de la Libraria Humanitas, la Catedrala Sfantul Iosif, de la ora 20.00, va avea loc Concertul de muzica sacra italiană organizat în cadrul  Festivalului Chei al Universității Naționale de Muzică din București.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FOLLOW ME HERE!