Laura Nureldin isi lanseaza astazi cartea Regii timpului

Laura Nureldin îsi lansează astăzi cartea “Regii timpului”

Laura Nureldin, povestașă! Așa se recomandă autoarea cărții “Regii timpului” care se lansează astăzi, 13 octombrie, de la ora 19.30, la Clubul Țăranului, carte apărută la editura Herg Benet. Romanul este un thriller urban fantasy (așa am văzut că a fost încadrat), cu un subiect cât se poate de intrigant, construit pe un fundal istoric îndepărtat, în Persia antică, un roman pe care autoarea spune că l-a scris “în două luni, în engleză, cu viteza medie de două pagini per pahar de vin.” De fapt – explică autoarea – Regii timpului “e o poveste care s-a scris singură; atâta că Mora și Xerxes aveau nevoie de o dactilografă care să le spună istoria. Care să aștearnă pe un blank document felul în care s-au descoperit pe sine, dar și unul pe celălalt. E foarte mișto să termini de scris o carte și, la sfârșit, s-o recitești cu ochi de cititor proaspăt ieșit din transă.”
-332772 (1)Deși este romanul ei de debut, se observă foarte clar exercițiul scrisului și ușurința cu care Laura așterne unul după altul capitole pline de intrigi savuroase presărate cu mult umor. Dacă ar fi să numesc doar unul dintre atuurile cărții, cred că aș alege cu siguranță umorul care vine din discrepanța celor două lumi, alăturarea lor, din felul în care autoare reușește să-l dezbrace pe prințul Persiei de măreația lui transformându-l în lumea vremurilor noastre într-un băiat de gașcă, dar și din dezinvoltura personajului principal, din inteligența lui. Mora reușește să facă față cu brio provocărilor ce i se aștern în față și, mai mult decât atât, reușește să schimbe mentalități, obiceiuri, tradiții, să-i salveze de nenumărate ori viața prințului Xersex, demascând toate conspirațiile și intrigile de la palat. Povestea este savuroasă, nu-ți permite deloc să lași cartea din mână și pentru că se citește foarte ușor, te trezești nerăbdător să faci salturi în urmă cu 2500 de ani pentru ca după scurt timp să revii în zilele noastre. Acest du-te-vino al personajelor te prinde și pe tine, ca simplu cititor. Simți că, odată cu personajele ai și tu posibilitatea să călătorești în timp. Apoi, povestea de dragoste care se înfiripă nu e nici ea una obișnuită și stai mereu cu sufletul la gură să vezi ce se va alege de sentimentele celor doi oameni care aparțin unor timpuri atât de diferite. Insă, oricât de diferiți ar fi oamenii, obiceiurile, tradițiile, IUBIREA ESTE ACEEAȘI în toate timpurile.

“Ce ai face dacă cel mai bun prieten al tău te-ar trimite din greșeală cu o mașină a timpului fix în Persia antică, iar acolo ai fi imediat răpită de eunuci ai haremului mărețului Xerxes? Sau dacă viața ți-ar fi pusă în pericol de nenumărate intrigi de palat într-o societate unde femeia este supusă bărbatului prin tradiție? Sau dacă ar trebui să iei de soț un rege pe care deja îl cunoști din manualele de istorie, dar căruia trebuie să îi explici că un telefon nu înseamnă să vorbești cu spiritele, automobilele nu sunt care ale zeilor, iar vasul de toaletă este un accesoriu foarte util? Tinerei Mora, un normal locuitor al Los Angeles-ului din zilele noastre, iată că, din întâmplare, chiar i se petrec toate acestea. Și nu disperă, pentru că știe că propria ei personalitate este mai puternică decât niste hopuri banale precum obligatoriile călătorii zilnice între milenii, asasinate pe bandă rulantă sau șocuri culturale de ambele părți. Nu disperă pentru că este o femeie hotărâtă, pragmatică, cu umor, dar și… îndrăgostită. Iar dragostea cere sacrificii, nu? Chiar dacă ajungi Regină.
“– Câți ani are iubitul tău?
– 2500.”

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FOLLOW ME HERE!