Mircea Cartarescu, invitatul special al Centrului de lectura Fanbook

Fanbook răspândește printre copii obiceiul de a citi o carte pe lună

fanbook_fb_14Clubul de lectură Fanbook își propune să le arate copiilor ce înseamnă poftă de lectură și-i surprinde la fiecare ediție prin prezența unui invitat special din mediul literar, artistic, cinematografic etc.

Sâmbătă, între 11:00 și 13:00, va susține ultima ediție a modului pilot pentru copiii între 12 și 14 ani, iar invitatul special este scriitorul Mircea Cărtărescu.

Modulul pilot al proiectului a fost organizat sub forma a patru întâlniri lunare și până în present i-a avut ca invitați pe scriitorii: Dan C. Mihăilescu, Radu Paraschivescu, Denisa Comănescu, pe criticul de film Ileana Bîrsan și pe actorul Paul Ipate.

fanbook_fb_09Din luna martie,Fanbook se va extinde, continuând întâlnirile lunare pe două grupe de vârstă: 12 -14 aniși15-18 ani. Partener al proiectului este Editura Humanitas, iar gazdele sunt: Asociația CSR Mindset și Librăria Humanitas de la Cișmigiu.

Ce activități se întamplă la Fanbook:

• copiii citesc o carte pe lună, ascultă şi interpretează povestiri sau personaje, interacționează cu autorii, sunt încurajaţi să pună întrebări şi să expună situaţii cu care se confruntă sau pe care şi le imaginează
• dau frâu liber ideilor, participă la jocuri şi dezbateri ce stimulează inteligenţa, îşi intervievează invitaţii

fanbook_fb_01Ce spun copiii despre Fanbook:

“Citesc cărți speciale. Îmi plac cărțile noi, în care personajele sunt copii.” Radu Sofica, 13 ani

“Vin tot timpul cu plăcere. Mi-au plăcut cărțilere comandate și sunt tristă că sunt doar patru întâlniri.” Alexia Manea, 12 ani

O parte dintre interviurile filmate în luna decembrie le găsiți aici https://www.youtube.com/channel/UC5U4M7g0uS3eyVIvPHFJFUA

fanbook_fb_13Pentru că vor să ducă faptele bune până la capăt, cu banii strânși din taxa de înscriere de 100 lei, Asociația CSR Mindset cumpără cărți pe care le oferă altor copii, cei internați în spitale. Cărțile sunt achiziționate în urma propunerilor primite de la copiii din Clubul de lectură Fanbook.

CSR Mindset, inițiatorul și organizatorul clubului de lectură Fanbook, este o organizație dedicată proiectelor de responsabilitate socială în educație, social și mediu. Membrii fondatori ai CSR Mindset au o experiență de peste 5 ani în proiecte de strângere de fonduri, implementare și management. 

 

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FOLLOW ME HERE!