Orele Muzicii in Gradina Cismigiu

La 150 de ani de la infiintarea Universitatii Nationale de Muzica Bucuresti,

Orele Muzicii în Gradina Cismigiu

Low res 650x900Cine a visat vreodata sa atinga o harpa sau un violoncel si sa-i intalneasca pe Figaro, Carmen, Aida sau Don Giovanni va avea aceasta posibilitate duminica, 12 octombrie, insa nu la opera, nici la o expozitie, ci chiar in parcul Cismigiu! Vecin de mai bine de jumatate de secol cu Universitatea Nationala de Muzica, Cismigiul a fost adesea invadat de ecourile muzicale ale conservatorului si generatii de studenti si profesori au considerat Cismigiul o prelungire a prestigioasei scoli de muzica. Astfel ca, la 150 de ani de la infiintarea Universitatii Nationale de Muzica, Cismigiul imbraca si el haina de sarbatoare si ii invita pe toti cei care se vor afla duminica in cel mai vechi parc al Capitalei sa ia parte la un adevarat maraton muzical. 12 ore in care aleile parcului vor rasuna de acordurile harpelor, viorilor sau instrumentelor de percutie, 12 ore in care spectacolul muzicii va avea loc printre oamenii care se vor afla in parc si toti acestia vor avea ocazia sa faca parte dintr-o spectaculoasa sarbatoare a muzicii.

ansamblul de percutieDuminica, pe 12 octombrie, de la ora 09.00, semnalele cornilor vor anunta inceputul celor 12 ore de maraton muzical, dar si o surpriza pentru toti cei aflati in parc: la ora 10:00, personajele operei isi vor face aparitia printre trecatori, astfel incat toti cei care vor dori sa se fotografieze alaturi de Figaro, Carmen, Aida sau Don Giovanni vor putea face acest lucru duminica, in parcul Cismigiu.

De la ora 11.00, concertul de muzica balineza la gamelan susținut de clasa de percuție a prof. Alexandru Matei va rasuna pe aleile celebrului parc bucurestean. Cei mici vor avea si ei parte de o zi speciala duminica, in  Cismigiu, pentru ca, de la ora 12.00, pot invata cum sa interpreteze un personaj de opera. Copiii iubitori de muzica vor putea sa arate tuturor care este marea lor pasiune, pentru ca, dupa ce au participat la atelierul de miscare scenica pot sa-si picteze pe fata note muzicale.

muzicaCei care au visat sa fie in locul muzicienilor si sa atinga ei insisi instrumentele muzicale „Try it yourself!” O expozitie interactiva de instrumente muzicale deschisa incepand cu ora 13:00 va face posibil acest lucru.

Muzica elevata a unui cvartet de coarde va rasuna pe aleile Cismigiului incepand cu ora 14.00, in timp ce lucrări clasice, suite și dansuri românești, interpretate la celebrul instrument al Zeului Pan vor fi interpretate de clasa de nai  coordonată de Dalila Cernătescu o ora mai tarziu, la 15:00.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FOLLOW ME HERE!