Un roman din Tarile Nordice, in ton cu vremea din Bucuresti: Kazinski ”Somnul si moartea”, la Clubul de carte „Nordic Noir”

Joi, pe 20 august, particip pentru prima dată la Clubul de carte „Nordic Noir” eveniment organizat de Editura Trei  și abia aștept să le cunosc și pe fetele din echipa editurii.

Nu mă înțelegeți greșit, mi-s dragi cărțile de oriunde ar fi, dar Trei, recunosc, are un loc special în sufletul meu. Mai ales pentru că ultimii trei ani au stat pentru mine sub semnul, aproape exclusiv, al lecturilor de psihologie, datorită cursurilor de la facultate și așa mi s-au umplut și rafturile bibliotecii cu cărți de aici.

De asemenea, cu ocazia lansării cărții ”Vina, a Cameliei Cavadia, am reîntâlnit-o pe Virginia Costeschi, în prezent coordonator editorial la Editura Trei, cu care am colaborat minunat pe vremea când lucra în presa scrisă. A fost o surpriză foarte plăcută pentru mine și m-am bucurat sa o regăsesc în spatele atâtor titluri care, din punctul meu de vedere, contribuie semnificativ la nuanțarea, formarea și consolidarea profesiei de psihoterapeut în România.
1 De aceasta dată însă, încerc ceva nou: un roman din Țările Nordice scris de Kazinski,  ”Somnul și moartea”. Se pare că mi-am ales ziua perfectă, în ton cu temperatura de afară,  să descopăr acest roman polițist atipic, cu ”o scriitură elegantă și misterioasă, care conține  și o lecție de filosofie greacă”.

După această descriere nu am îndoieli, știu de pe acum că o să îmi placă. Însă, tot ce sper    este ca, după ce termin cartea vremea să își revină și să se îmbuneze, că eu una nu sunt  pregătită să accept venirea toamnei.

Așa că mă grăbesc!

 

Adela Marinescu

 

 

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FOLLOW ME HERE!