15 lucruri mai putin cunoscute despre Charles Dickens

15 lucruri mai puțin cunoscute despre Charles Dickens

11. Charles Dickens a avut o copilărie grea despre care a povestit pe larg în „David Copperfield”.„Nici un sfat, nici o aprobare, nici o încurajare, nici o consolare, nici un sprijin din partea nimănui de care să-mi amintesc, așa că, ajută-mă, Doamne!”.

2. Charles Dickens a suferit în copilărie de epilepsie, dar pe măsură de a crescut a reușit să scape de această boală. A vorbit despre această suferință prin intermediul personajelor sale – Bradley Headstone din  “Prietenii noștri comuni”(“Our Mutual Friend”) și Edward Leeford, a.k.a. Monks, din “Oliver Twist.”

33. Charles Dickens a avut ca animal de casă un corb îmblînzit care mai apoi a murit mîncînd bucățele de plumb încins. După moarte Dickens l-a împăiat.

4. Oriunde s-ar fi aflat, Dickens avea întotdeauna grijă să se culce cu capul spre Nord, deoarce credea că asta îi îmbunătățește scrisul.

5. Singurul roman al lui Dickens în care se pomenește cuvîntul „cangur” este „David Copperfield”, iar singurul roman în care folosește cuvîntul  „sfeclă” este „Martin Chuzzlewit”.

66. Dickens este creditat de către Oxford English Dictionary pentru introducerea în limba engleză a nu mai puțin de 247 cuvinte noi, printre care butter-fingers” (degete neîndemînatice), “fluffiness” (pufoșenie) sau verbul “to manslaughter” (a ucide din culpă).

7. Lui Dickens îi plăceau foarte mult poreclele și toți copiii săi au “beneficiat” din plin de ele. Copiii săi au avut porecle precum “Chickenstalker” and “Skittles”, iar fiicei sale preferate, Kate, îi spunea  “Lucifer Box”, din cauza temperamentului său exploziv.

88. Dickens a fost un magician amator, se temea foarte tare de lilieci și era insomniac.

9.Dickens avea un pasaj secret de ieșire în camera de studiu, mascat de un raft cu cărți false.

10. Dickens era mai mult decît interesat de paranormal și făcea parte din „The Gost Club”.

11. Lui Dickens îi plăcea destul de mult să se laude autodenumindu-se „The Sparkler of Albion” . (In același timp, persiflîndu-l cu blîndețe pe Shakespeare care se autodenumea „Bard of Avon”).

1212. După ce au făcut  împreună 10 copii, Charles Dickens și Catherine Hogarth au decis să se despartă pe motiv de nepotrivire de caracter în 1858. El a declarat în cîteva rînduri că soția lui a devenit grasă și plictisitoare. Mai apoi, a întîlnit-o pe Ellen Ternan, o actriță de aceeași vîrstă cu fiica lui cea mică, pe nume, Kate.

13. Avea un deschizător de scrisori preferat făcut din gheara motanului său favorit, Bob.

14. Suferea de o formă ușoară de tulburare comportamentală compulsivă, asemenea personajului Melvin Udall, obișnuind să atingă fiecare lucru de trei ori pentru noroc și să-și perie și să-și aranjeze părul de peste 100 de ori pe zi.

1315. Charles Dickens a murit pe 9 iunie 1870 în urma unui accident vascular cerebral major. Ultimul roman finalizat de acesta a fost “Prietenii nostri comuni” (“Our Mutual Friend”).  Este înmormîntat  pe Aleea poeților la Westminster Abbey.

 

 

 

 

Sursa – http://www.shortlist.com/entertainment/books/15-things-you-probably-didnt-know-about-charles-dickens

 

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FOLLOW ME HERE!