Ana Bobe: Se vede pe fața mea cum sufăr și trăiesc fiecare propoziție când citesc cartile lui Stephen King

Ana-Cristina Bobe este studentă la master la UAUIM și a absolvit facultatea de Urbanism, secția peisagistică. În prezent se ocupă mai mult de graphic design, iar în timpul liber face artă digitală. Pe lângă desen, cea mai mare pasiune a sa este cititul, în mod special SF-uri și benzi desenate.

“Pasiunea pentru benzi desenate există de la o vârstă fragedă, în mod special datorită tatălui meu care iubește acest gen de carți, dar și datorită desenului animat cu X-Men. Cumva se explică această pasiune pentru literatura stiințifico-fantastică deoarece îmbină și desenul și cititul. Mai mult decât atât, anul acesta am început să colecționez foarte serios benzi desenate și am deja o serie de reviste impresionante.”

“Pasiunea pentru citit am dobândit-o undeva prin clasa a 9-a, datorită profesoarei mele de română. Până atunci am urât orice legat de științele umanistice, fiind atrasă doar de cele exacte (am absolvit profil de mate-info), dar din primul an de liceu, materia mea preferată a devenit limba și literatura română. Doamna profesoară, fiind mai nonconformistă în ceea ce privește programa, ne făcea recomandări pentru toate gusturile, iar multe dintre ele au fost foarte potrivite pentru mine. Cred că exista și o mică dorință de a o impresiona prin ceea ce citesc, motiv pentru care m-am apucat de romanele clasice recomandate de dânsa. Am ajuns astfel să merg la Cărturești o dată pe săptămână și să nu plec niciodata cu mâna goală. În prezent sunt foarte atrasă de literatura SF, dar și de autori precum Welsh sau Bukowski.”

carti stephen king

Pentru Ana un top cinci cărți horror, thriller, SF coincide cu topul celor cinci cărți preferate de Stephen King. Deși sunt teribil de fricoasă și nu pot să urmăresc nici macar un film de groază, când vine vorba despre cărți, lucrurile iau o altă întorsătură și mă pot declara fără dar sau poate sunt un fan înrăit Stephen King.

Shining – Știu că sună clișeic, dar mi se pare cea mai bună carte pe care am citit-o vreodată. Țin minte că nici prima și nici a doua oară nu am putut să o las din mână. Am devorat-o pur și simplu! Întâmplarea face că am citit-o pentru a doua oară în timpul orei de limba și literatura română și eram atât de captivată de firul epic încât am început să vorbesc singură în timp ce doamna profesoară preda ”Nu, Danny, nu te duce acolo, știi că nu trebuie să te duci acolo!!!”. Este cartea pe care o recomand oricui mă întreabă ce ar mai trebui să citească.

Comandă de aici cartea Shining de Stephen King!

JKF – Deși este o carte cu adevărat fabuloasă, este incredibil de greu de parcurs la început, încât m-am simțit nevoită s-o reîncep de 4 ori. Când am reușit, în sfârșit, să absorb toate detaliile din început și să trec peste primele 200 de pagini sincer, nici că m-am mai oprit. Mi se pare un SF care îmbină atât de bine istoria cu partea de călătorie în timp încât în unele paragrafe chiar m-am intrebat dacă autorul nu descrie, de fapt, realitatea.

Comandă de aici cartea JFK de Stephen King!

Vrăjitorul și globul de cristal – este a patra carte din seria Turnul Întunecat. Mi-a plăcut atât de mult această serie încât mi-am rugat toti prietenii s-o citească. M-a zguduit atât de tare pe plan emoțional și îmi doream să pot discuta cu ei pe seama unei astfel de cărți. Cred că mi-a plăcut așa de mult deoarece a fost ceva puțin diferit în abordare, nu a fost atât de dark precum scrierile obișnuite ale lui King, ci chiar o poveste romantică. Cred că aceasta este cartea care m-a făcut să iubesc seria și să mă atașez emoțional de personajul principal care îmi era puțin cam antipatic până atunci.

Comandă de AICI volumul 4 din seria Turnul Întunecat – Stephen King!

Turnul Întunecat – ultima carte din seria de 7 volume se afla printre preferatele mele. Nu cred că am citit vreodată o carte care să mă facă să mă întreb de mai multe ori ”Oare ce se va întâmpla?”. Prietenul meu îmi spunea adesea că se vede pe fața mea cum sufăr și trăiesc fiecare propoziție când citesc această carte. Cu fiecare pagină în parte, povestea mă prindea și mai tare in mrejele ei și mă simțeam exact ca un personaj ce traia cu spaimă fiecare moment. Se întâmplă atât de multe lucruri interesante și au loc atâtea răsturnări de situație încât mă surprindeam adesea întrebându-ma “Oare ce aș face eu în aceast context teribil?” Și nici o clipă nu a fost ceva la care să mă aștept. Plângeam efectiv în timp ce citeam anumite pasaje, ba chiar mă certam cu cartea de foarte multe ori, cumva supărată pe plot twist-ul extraordinar. După ce am terminat cartea, am simțit că nu o să citesc niciodată ceva care să îmi placă mai mult decât seria aceasta.

Comandă de AICI volumul 7 din seria Turnul Înunecat – Stephen King!

Frumoasele adormite – Stephen King Din nou, o carte pe care o recomand tuturor prietenilor mei (desigur, dacă au răbdare să citeasca aproape 1000 de pagini). Este o carte care te face să te gândești destul de mult, femeie fiind, la ceea ce se întâmplă în jurul tău, în relațiile cu bărbații, dar și cu celelalte femei. Abordarea și firele narative mi se par superbe. Și sincer, mi se pare că este una din puținele cărți ale lui unde nu “strică” finalul (lucru pentru care e atât de recunoscut).

Comandă de aici cartea Frumoasele Adormite de Stephen King!

De asemenea, dacă îți dorești sa achiziționezi intreaga serie Turnul Întunecat de Stephen Kning, profită aici de reducerile de Black Friday!

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FOLLOW ME HERE!