Biblioteca pentru toti copiii la editura Litera

Litera continuă colecția Biblioteca pentru toți copiii

Lecturi recomandate în programa școlară

Lansare BPTCEditura Litera, în parteneriat cu ziarul Libertatea, lansează începând de astăzi, 20 februarie, o nouă serie de cărți în colecția Biblioteca pentru toți copiii. Fiecare dintre cele 8 volume va fi disponibil în zilele de vineri, la toate chioșcurile de ziare, la prețul de 11,99 lei.

Biblioteca pentru toți copiii cuprinde cărţile de neuitat ale copilăriei, capodopere ale literaturii universale, fără de care biblioteca unui copil nu poate fi completă. Colecția reprezintă un instrument de lucru esențial pentru elevii de gimnaziu, punând laolaltă mai ales scriitorii și operele prevăzute în programa școlară de limba și literatura română pentru clasele V-VIII, în contextul unui demers cu caracter didactic.

Cele 8 titluri ale acestei noi serii sunt:

Ocolul pământului în optzeci de zile, Jules Verne

Aventurile baronului Munchhausen, Gottfried August Bürger

Cartea junglei, Rudyard Kipling

Momente și schițe, I.L. Caragiale

O lume dispărută, Arthur Conan Doyle

Prințul fericit și alte povestiri, Oscar Wilde

Odiseea, Homer

Răpit de pirați, R.L. Stevenson

Selecția titlurilor are în vedere autorii clasici ai literaturii pentru copii și operele lor cele mai cunoscute și mai îndrăgite. Volumele sunt prezentate într-o manieră modernă, unitară, cu o formă grafică impecabilă, ceea ce le poziționează dintru început în rândul cărților demne de a fi colecționate.

 

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FOLLOW ME HERE!