“Cartile sunt ca prietenii cei mai buni” – Vasilica Slabu Rogozanu

Vasilica Slabu Rogozanu (redactor sef adjunct  revistele “TV Mania” si “TV Satelit”): “Cărţile sunt ca prietenii cei mai buni”

Cu doi băieţi mici, lectura ultimilor ani s-a rezumat, în principal, la cărţile despre creşterea copiilor. Am mai „trişat” în drumul spre serviciu şi aşa am ajuns, totuşi, să citesc trilogia „Millenium”, Murakami cât cuprinde sau „Amintirile din pribegie” ale lui Neagu Djuvara – toate împrumutate de la colegii mei, se citeşte mult în redacţie, să ştiţi. Se citeşte foarte mult şi în metrou, am observat, deşi aud voci spunând frecvent că lumea nu mai citeşte. Din fericire, eu văd altceva: muuult mai puţină lume citeşte tabloide şi foarte mulţi au cărţi în mână. Acum mă lupt – de ceva cantec-de-gheata-si-foc-vol-1-2vreme, din acelaşi motiv că acasă ori citesc poveşti, ori citesc Abecedarul J – cu seria „Cântec de gheaţă şi foc” a lui R.R. Martin. Anul trecut, cam pe vremea asta, am făcut nişte interviuri cu actorii din serialul „Urzeala tronurilor” şi am decis că nu vreau să mai aştept un an ca să aflu ce se întâmplă cu Jon Snow &co. Sunt la ultimul volum al ultimei cărţi, aşa că fac deja un plan. Care să fie următoarea alegere? Am o listă în minte – nişte titluri pe care le-am citit aici, în postarea lui Carmen Ştefancu – şi nu ştiu ce voi alege. Dar nu îmi fac deloc griji, ştiu că există o mie de alegeri, timp să ai! Dacă e să îmi fac griji, mă gândesc cum să îmi fac copiii să citească atunci când vor fi mai mari. Cum să fac să fie la fel de fericiţi citind o carte cum am fost eu, la 10 ani, după ce am terminat într-o zi de vară “Căpitan la 15 ani”?

P.S. Nu am precizat care e cartea mea preferată. Pentru că nu pot alege doar una. Cărţile sunt ca prietenii cei mai buni. Cum să alegi să numeşti doar unul dintre ei?

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FOLLOW ME HERE!