Clubul de lectura Fanbook reuneste copiii in jurul cartilor de istorie sub tema Izvoarele istoriei

După debutul cu invitați precum Mircea Cărtărescu, Dan C. Mihailescu, Oana Pelea și Marius Manole

Clubul de lectură Fanbook reuneşte copiii în jurul cărţilor de istorie sub tema „Izvoarele istoriei”

  • Autori, istorici și arheologi discută cu copiii în București, Brașov, Cluj și Sibiu
  • Comunicat de presă

fb-postare4

Daria Anghel, 14 ani, Scoala I.G. Duca, București:

„Fanbook, club de lectură cu întâlniri lunare, s-a format nu doar pentru că ne place să citim – fiecare ar fi putut citi foarte bine și singur- ci și pentru că am simțit nevoia să discutăm ce citim cu alții de vârsta noastră și cu oameni de cultură.

_DNB5230Sfârșitul toamnei vine la Fanbook cu tema Izvoare Istoriei. Vrem să dezbatem istoria pentru că avem nevoie să o înțelegem înainte de a o învăţa foarte bine și pentru a crede în viitorul României.

In București ne vedem sâmbătă 24 octombrie, ora 11:00 la frumoasa Librărie Humanitas de la Cișmigiu, cu invitatul special Alexandru Vulpe, istoric și arheolog, directorul Institutului de arheologie “Vasile Pârvan” (și coordonatorul manualului nostru de-a opta), pentru a vorbi despre “O scurtă istorie ilustrată a românilor” de Neagu Djuvara.

Îmi doresc foarte mult să spun lumii cât de super va fi (iar) la Fanbook. Promitem o plonjare cu capul înainte direct în izvoarele istoriei cum nu s-a mai văzut. Împreună cu oameni care sunt mai mult personaje decât oameni”.

WEB_5358Fanboook funcționează ca un club de lectură care propune o formă alternativă de învățare și dezvoltare pentru copii, exprimarea liberă, spiritul critic și schimbul de idei. Copiii cu vârste cuprinse între 13 şi 16 ani sunt încurajați să citească o carte pe lună și apoi să o discute între ei și alături de personalități culturale. Fondurile obținute în cadrul Clubului vor fi donate pentru achiziția de cărți ce vor fi oferite gratuit copiilor aflați în forme de spitalizare prelungită în diverse instituții medicale din țară.

Fanbook “Izvoarele istoriei” este un modul iniţiat și susținut de către La coverFântâna în cadrul Fanbook, proiect construit și dezvoltat de către CSR Mindset şi Editura Humanitas. Noul modul le dezvăluie copiilor istoria, prin cărţi ale cunoscuților autori precum Neagu Djuvara și Lucian Boia, prin întâlniri cu autorii, istorici și arheologi. Odată cu debutul seriei de cinci evenimente lunare sub tema “Izvoarele istoriei”, Fanbook marchează şi extinderea programului în ţară, Braşov, Cluj şi Sibiu alăturându-se capitalei în suita de întâlniri ale clubului.

VIO_4351”Suntem o companie româneasca care există și este fundamentată pe resurse autohtone. Susținem valorile și spiritualitatea românească pentru că fac parte din noi și au contribuit la ceea ce suntem astăzi. De asemenea ne dorim să ne sprijinim copiii să devină adulți consțienți de structura lor culturală, să aprecieze și să fie critici în egală măsură față de cine suntem, unde și cum ne dorim să ajungem”, a declarat Gabriela Amza, Marketing Director La Fântâna Group.

Participarea ca membru Fanbook este posibilă prin înscriere prealabilă. Copiii și părinții se pot înscrie si afla mai multe informații despre club, cărțile abordate sub tema “Izvoarele Istoriei” și datele evenimentelor la adresa http://www.csrmindset.ro/fanbook.

 

24 Octombrie                          “O scurta istorie ilustrata a romanilor”, Neagu Djuvara

14 Noiembrie                          “Trecute vieti de doamne si domnite”, Constantin Gane

12 Decembrie                         “Din viata familiei Ion C. Bratianu”, Sabina Cantacuzino

16 Ianuarie 2016                     Parteneriat cu Institul de Investigare a Crimelor Comunismului

13 Februarie 2016                  “De ce e Romania altfel”, Lucian Boia

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FOLLOW ME HERE!