Daniela Sontica : “Uitati-vă prin mine,… astăzi dau spectacol caleidoscopic!”

-Insemnari-din-pridvor---un-nou-volum-semnat-de--giurgiuveanca--Daniela-SonticaDe Daniela Sontica ma leaga o prietenie de suflet, dar si una livresca, in sensul in care impreuna cu ea am citit, am invatat, am repetat, am facut scheme, proiecte, lucrari, ne-am strins impreuna miinile de emotie, de incurajare, de teama sau bucurie. Daniela Sontica a fost prietena mea de facultate si omul pe care m-am putut baza in clipe emotionante ale vietii mele. Ea a ramas prietena ce imi va aduce intotdeauna aminte ca filosofia pe care am invatat-o noi la scoala e camuflata in profanul vietii noastre de zi cu zi. Si tot ea este cea care ma indeamna cu fiecare vers, fiecare poem “Uitaţi-vă prin mine,… astăzi dau spectacol caleidoscopic!”.

Miine pe carticusuflet.ro veti putea citi un interviu cu scriitoarea Daniela Sontica despre poezie, pasiunea pentru carti, scriitori, dar si despre “Insemnari din pridvor”, ultima sa aparitie editoriala. “Unele dintre insemnari” – spune Daniela – “au o tentă literară, câteva sunt amintiri în care se relevă firea mea religioasă şi aplecarea spre lumea sacrului.” “Însemnările din pridvor” sunt texte jurnalistice, care au fost publicate de-a lungul a doi ani în Ziarul Lumina. Sunt editoriale, opinii, păreri cu privire la diferite fenomene sociale, anumite stări de lucruri pe care le-am comentat din perspectivă creştină”, explica autoarea.

Daniela Şontică – date biografice

Daniela Şontică s-a născut la Vintilă-Vodă, judeţul Buzău, la 23 martie 1970.

A debutat literar cu versuri în 1989, în revista Convorbiri literare.

Este autoarea volumelor Arlechini într-o pădure sălbatică, Editura Vinea, 1995 (versuri), Uitaţi-vă prin mine, Editura Brumar, 2007, (versuri) şi Însemnări din pridvor, Editura Trinitas, 2013 (publicistică).

A obţinut diverse premii, cel mai important fiind Premiul pentru poezie al revistei Luceafărul, pe anul 2006.

A publicat versuri şi articole în diferite reviste literare: Luceafărul, Tomis, Ateneu, Cafeneaua literară, Basarabia, Oglinda literară, Sud, Negru pe alb, Renaşterea Culturală, Caiete Silvane, Singur, Cetatea culturală, Fereastra, Spaţii culturale, Vitralii etc.

De profesie este jurnalistă, în prezent fiind redactor-şef la Ziarul Lumina. Are texte în antologia “Colecţia colecţiilor”, apărută la Editura Jurnalul, şi este menţionată în “Istoria presei buzoiene şi râmnicene în date (1839-2008)” de Viorel Frâncu, Editura Editgraph, Buzău, 2009. Este licenţiată a Facultăţii de Filosofie şi Jurnalism a Universităţii “Spiru Haret” din Bucureşti.

 

În curs de apariţie, volumul de poezie „Iubita cu nume de profet”.

 

 

 

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FOLLOW ME HERE!