De vorba cu Otrava

Vă spun sincer, eu îl ador pe Otravă!  E un puști extraordinar cu care eu, ditamai femeia, am avut întotdeauna ce discuta. E pozitiv, e optimist, e cool, are umor, e sensibil și e acid uneori. Otravă e un puști cu care-ți e drag să stai la povești despre cărți, despre muzică, despre viață, despre toate lucrurile pentru care merită să trăiești și să mori.

De unde până unde Otravă? Ne spui cum s-a născut pseudonimul ăsta?

Otravă vine de la faptul că sunt acid și mereu am ceva de comentat. Porecla este dată de unul dintre oamenii pe care ii admir cel mai mult. Lucrează de mulți ani în Pro TV și este unul dintre cei mai tari oameni din media românească. Il cunosti!

10543570_1507760892769265_1646136453_nBlogu lu Otravă este acum unul dintre cele mai citite bloguri. De ce crezi că te citesc oamenii?

Pentru sinceritate. Pentru că încerc să fiu eu. Fix ăla pe care îl cunoști și tu. Și asta e cel mai greu. Oamenii cred că apreciază asta

Care a fost dorința ta atunci cînd te-ai gîndit să pornești acest blog? Ce te-a mânat în luptă – ca să zic așa?

Am scris pentru că imi doream să fac asta. Și pentru că sunt sigur că toți suntem diferiti însă poveștile noastre de viață seamănă atât de bine. Toți vrem aceleași lucruri. Toți vrem dragoste, oameni in jurul nostru care să ne fie alături…Vorba Danei Budeanu: “ Stăm doar în case diferite…avem prieteni diferiți…mâncăm diferit…vorbim diferit…Ne dorim însă aceeași iubire…aceeași liniste…aceeași îmbrățisșre…același strâns de mână…”

Vrei să-ți spun de ce-mi place mie blogul tău? Pentru că e scris cu

foarte mare sinceritate și sensibilitate. Pentru că nu vrei să te erijezi în ceva ce nu ești. Pentru că ești un tip onest și foarte asumat.  Ce părere ai despre haterii care nu te au la suflet și care au întotdeauna ceva de comentat?

Nicio părere.

10483475_763052763750772_1296368478_nScrii  despre  călătorii, teatru, muzică, femei, iubire, cărți, filme. Practic ai adunat pe blog numai teme frumoase.  Crezi că un bărbat e mai puțin bărbat dacă își arată partea lui cea mai sensibilă?

Fiecare are dreptul să facă ceea ce simte, ceea ce crede el că este mai bine pentru el. Nu exista un manual „Cum demonstrezi că esti bărbat în 10 pasi simpli”. Fiecare are filosofia sa despre viață. Despre ce e bine să arăți și ce nu. Eu scriu pe blog despre lucurile care îmi plac mie.

Am crescut în teatru, am avut un tată actor de teatru și de film… e firesc să scriu despre teatru și film, îmi place să călătoresc. Cui nu îi place? Imi place să ascult muzică, merg la festivaluri de ani de zile. Îmi place să citesc. Cât despre femei și iubire…nu mai are rost să discutăm.

maestrul-margareta-191242Cel mai iubit scriitor al tău din toate timpurile este… De ce?

Eu sunt pasionat de dramaturgie. Și aici lista este mare. Imi place Cehov, îmi place Bulgakov, îmi place Beckett. Îmi place Dostoievski.

Imi place Sebastian. Tatăl meu a reușit să imi trezească curiozitatea asta pentru dramaturgie și pentru teatru. Și am rămas cu virusul în sânge. Am văzut peste 500 de piese de teatru. Sunt spectacole la care am fost de 10 ori.

Care sunt scriitorii contemporani care ți se par de-a dreptul geniali?

Imi plac trei oameni extraordinar de tare. Ordinea este aleatorie. Toți trei sunt de-a dreptul geniali: Murakami, Bukowski  și Vargas Llosa.

Care ar fi cărțile ultimilor ani pe care le-ai recomanda oricui, oricând?

„Arhipelagul insomniei” Antonio Lobo Antunes  și  „Cel care mă așteaptă”. Parinoush Saniee mi-au placut foarte tare.

Cărțile cu cel mai neașteptat final sunt…

„Crimă și pedeapsă”

Vorbește-mi puțin despre un autor pe care l-ai descoperit singur și despre care ești foarte mîndru că e „descoperirea ta”?

salmanAm un prieten foarte bun din liceu. Omul este navigator și citește incredibil de mult. De la el am auzit prima dată de Salman Rushdie. Am citit prima dată „Furie”, apoi au urmat „Rusinea” si celebrele Versete satanice. Nu e tocmai o descoperite a mea. Insă m-am bucurat de cărțile lui Rushdie înainte să fie foarte, foarte populare.

Ce  NU citești?

Cronici de teatru, film, etc. Nu îmi plac recenziile de film. Mă duc să văd și apoi îmi fac eu în cap filmul meu. Nu îmi plac recomandarile în ceea ce privește teatrul și filmul. Și nu îmi plac cronicile în general.

Care este partenerul tău de discuții livrești? Ai pe cineva apropiat

cu care îți place să comentezi cărțile, să faceți schimb de cărți, de impresii?

Am doi prieteni care sunt tobă de carte. Care mă îngroapă la capitolul ăsta în orice moment. Mihai este prietenul meu din liceu – navigator – a citit cât nu o să citesc eu în două vieți. Și mai este un alt prieten foarte, foarte bun. Il cheamă Vlad si citește foarte mult. Este devorator de cărți. A citit tot!

Vorbești întotdeauna foarte frumos despre mama ta. I-ai făcut vreodată cadou cărți și dacă da, ce?

Nu am eu cuvinte să descriu cum e mama. Ea nu vrea să primească niciun cadou. In ultimii ani a primit doar flori din partea mea. II plac foarte mult. Dar este o idee buna. Pe 10 septembrie este ziua ei. Dau o fuga la Carturești. Multam de idee! (*Din pacate, interviul apare la o zi după ziua mamei lui Cristi, careia îi urez și eu din tot sufletul La mulți ani!)

Obișnuiești să citești și în locuri publice? Care sunt, în opinia ta, cele mai frumoase locuri din București unde poți face acest lucru în tihnă?

Îmi place să citesc în metrou și la mare pe plajă. Sunt singurele locuri în afara casei în care citesc.

10601668_735313429850155_119571966_nCare sunt lucrurile care te fac fericit?

O cafea cu Diana la Origo într-o dimineață de mai, un telefon in care mama imi spune că e bine, sănătoasă, o vorba bună înainte să plec la birou, o seară acasă în care ne uităm la un film, un spriț cu prietenii, un spectacol de teatru, un film, o carte mișto, un concert Placebo.

Multe sunt. Foarte multe. Sunt un om optimist și foarte vesel. Îmi găsesc fericirea în multe lucruri.

 

 

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FOLLOW ME HERE!