Editura Litera încheie anul 2014 cu peste 520 de titluri publicate

Editura Litera – Retrospectiva anului 2014

Noutățile anului 2015

Editura Litera încheie anul 2014 cu peste 520 de titluri publicate, într-un tiraj total de 5,18 milioane de exemplare.

capture_1_2Cele mai bine vândute titluri au fost ale autoarei Alice Munro: Ură, prietenie, dragoste, căsătorie, Fugara și Dragă viață, vândute în 25 000 de exemplare, Seria Crossfire, care cuprinde volumele Atracția, Revelația, Împlinirea, de Sylvia Day, cu 15 000 de exemplare vândute, și Răzbunarea Geografiei, de Richard Kaplan, cu 8 000 de exemplare.

Dintre titlurile pentru copii, cele mai bine vândute au fost: Disney. Regatul de gheață,Violetta. Agenda mea de școală, Violetta. Rețetele Violettei și Cartea de aur a celor mai frumoase povești.

Cifra de afaceri în 2014 este de peste 10 milioane de euro.

frozen_cvr_sept2014_cmyk_ltPe lângă un an bogat în apariții editoriale, 2014 a fost și un an aniversar, Litera sărbătorind 25 de ani de existență. De la înființare și până acum, personalul Editurii Litera a sporit de la 3 angajați la 154, se află în top trei edituri din România și a publicat peste 4 300 de titluri, cu un tiraj total de circa 48 de milioane de exemplare, suficiente cât să umple o dată și jumătate cea mai mare bibliotecă din lume, Biblioteca Congresului SUA.

Anul viitor, Editura Litera va continua sărbătoarea acestui sfert de secol de cărți prin campanii de încurajare a cititului, oferte speciale și titluri noi de cea mai bună calitate. Noaptea cărților deschise sau E coadă la carte sunt doar o parte dintre campaniile consacrate Litera, cu peste 10 000 de participanți, pe care le vom organiza și în 2015.

Printre titlurile noi ale anului 2015 se vor număra: Sticletele de Donna Tart, carte câștigătoare a Premiului Pulitzer 2014, Drumul îngust către Nordul îndepărtat de Richard Flanagan, carte câștigătoare a Premiului Man Booker 2014, un nou titlu de Richard Kaplan, autorul bestsellerului Răzbunarea Geografiei, Capitalul în secolul al XXI-lea de Thomas Piketty, cea mai citată carte de economie în 2014, și una dintre cele mai bune cărți ale anului, în opinia lui Bill Gates, Supravegherea globală. Cazul Snowden, serviciile secrete americane și consecințele de Glenn Greenwald, capodopera literaturii norvegiene și revelația anului 2014 a literaturii europene – Lupta mea, roman autobiografic în 6 volume de Karl Ove Knausgård.

Litera va lansa o nouă colecție, CEO must read, cu autori foarte importanți: Patrick Lencioni, Warren Buffett, Sheryl Sandber sau Gary Keller.

Vom continua colecția Clasici Moderni, cu mari autori ai literaturii universale – Somerset Maugham, Kurt Vonnegut, Graham Greene, George Bernard Shaw, Franz Kafka -, colecția de sănătate și sport, cu un nou titlu pentru pasionații de alergat, începători și avansați – o nouă enciclopedie DK: Manual complet de alergare, seria Agatha Christie, cu cinci titluri noi, seria Bucătari celebri, seria de cărți de călătorie National Geographic. Vom celebra 70 de ani de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial cu noi apariții în colecția de succes Bestseller, precum și cu o serie de 10 volume bogat documentate și superb ilustrate, pe această temă.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FOLLOW ME HERE!