Festivalul FanMOVIE, organizat de copii pentru copii in perioada 18 – 20 septembrie 2015

Festivalul FanMOVIE, organizat de copii pentru copii în perioada 18 – 20 septembrie 2015

12002476_1649698225246549_2422773582768370275_oFanMOVIE este un festival de film cu si despre cărți ecranizate, recomandat cinefililor și cititorilor care au până în 18 ani.

Se vor proiecta 5 filme și se va discuta despre5 cărţi selectate de copii pentru copii.

Intrarea va fi liberă! Este încurajat schimbul de cărți și de idei, așadar toți copiii care vor să participe la festival sunt rugați să vină însoțiți de cartea lor preferată pe care să o schimbe la eveniment cu o altă carte pe care şi-o doresc.

”Prin FanMOVIE vrem să arătăm că putem personaliza orice! La festival am încercat să alegem filme dintre cele mai inedite. După ce am rugat toți membrii grupului, care sunt în jur de 15, să voteze cinci filme, am obținut o listă care, sperăm noi, vă va capta toată atenția, prin însăși diversitatea sa. Pe lângă vizionarea filmelor și discuții, vom avea un alt eveniment inedit, și anume un schimb de cărți (unde insistăm să aduceți, dacă nu cartea preferată, măcar una pe care ați vrea s-o citească și alții), care este ocazia perfectă să socializăm și să împărtășim impresii după film. Totuși, dacă nu vă atrage ideea socializării (înțelegem foarte bine introvertiții!), trebuie să vă facă cu ochiul cărțile date cu drag și, evident, prăjiturile. ”Daria Anghel, 14 ani

Festivalul FanMOVIE este sprijinit de Asociația CSR Mindset și este organizat deAmbasadorii FANBOOK, copii cu vârste între 12 şi 14 ani care fac parte dintr-un club de lectură și care şi-au dorit să creeze un cadru și un mediu confortabil în caresă poată analiza și dezbate cărți și filme pentru vârstele lor.Acestaeste unul dintre evenimente multiculturale pentru copii pe care Asociaţia CSR Mindset le organizeazăîn afara școlilor (librării, biblioteci, muzee, cinematografe).

”Ceea ce îmi place cel mai mult la FanMOVIE este faptul că ne aparţine, este al nostru, al tuturor. S-a născut din ideile şi dorinţele noastre de a îmbina lectura şi cinematografia şi astfel ne reprezintă. ”Ana Caragui, 14 ani

Proiecțiile vor fi urmate de discuții inițiate și moderate de copiii organizatori, alături de Ileana Bîrsan, critic de film.

Programul Festivalului:

Paper Towns

vineri, 18 septembrie 2015, ora 19:00

Cinemateca Union

Invitat special bloggerul Laura Câlţea

 

To Kill A Mockingbird

12.3large_5xvdKU9Xlw12ZIH9hyXWIaKJHIT

Sâmbătă, 19 septembrie 2015. ora 14:30

Cinema Muzeul Țăranului

Invitat special Bogdan Alexandru Stănescu, coordonatorul Colecţiei “Biblioteca Polirom”

 

 

Persepolis

sâmbătă, 19 septembrie 2015, ora 20:30

Cinema Muzeul Țăranului (grădină)

 

Moromeții

duminică, 20 septembrie 2015, ora 14:30

Cinema Muzeul Țăranului

Cu invitați speciali surpriză

 

Sense and Sensibility

duminică, 20 septembrie 2015, ora 20:30

Cinema Muzeul Țăranului (grădină)

 

Organizatori: Ambasadori Fanbook și Asociația CSR Mindset

Parteneri principali: Humanitas, Hyperliteratura, Muzeul Țăranului

Parteneri media: Agenţia de carte, Editura Arthur, Bookuria.info, Cartepedia, Cărţi cu suflet, Goodread.ro, Gokid.ro, Asociația Macondo, BOOKiseala, filme-carti.ro, Blog de părinţi, Raftul cu IDEI, Societatesicultura.ro, Serial Readers.

CSR Mindset este o organizaţie dedicată proiectelor de responsabilitate socială în educaţie, social şi mediu. De asemenea este iniţiatorul şi organizatorul clubului de lectură Fanbook, desfășurat lunar în București, Cluj, Sibiu, Brașov și adresat copiilor între 10 și 16 ani.

www.csrmindset.ro

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FOLLOW ME HERE!