La multi ani, Haruki Murakami!

La multi ani, Haruki Murakami!

MurakamiPentru ca astazi, 12 ianuarie, este ziua scriitorului Haruki Murakami, i-as scrie o scrisoare de felicitare. Chiar daca nu o sa ajunga la dumnealui, eu i-o scriu totusi si v-o arat voua!

Draga domnule Haruki Murakami,

In primul rind, va urez sa fiti sanatos! Apoi, sa fiti sanatos si apoi, tot sa fiti sanatos! Pentru ca daca sinteti sanatos poate ca o sa vreti sa scrieti in continuare, sa ne bucurati si pe noi astia citeva zeci de milioane de oameni de pe glob care va asteptam cartile mai ceva ca pe piinea calda. Sa ramineti la fel de inspirat si sa creati povesti la fel de reale si fantastice ca si cele de pina acum. Sa ne impartasiti din nou din bogata bucatarie japoneza si sa fiti la fel de darnic in amanunte atunci cind personaje dumneavoastra isi pregatesc masa sau iau o mica gustarica (cu nu stiu cite feluri!!!). Sa fiti la fel de destoinic si sa reusiti si mai departe sa transformati cele mai banale personaje (acum cum sint aproape toate personajele cu care porniti la drum in carti) in unele vinjoase si puternice spiritual care sa miste si sa schimbe, dupa caz, universuri, lumi, cutume. Sa continuati sa ne descrieti, garile, orasele, barurile, suburbiile, statiile de metrou, la fel de amanuntit ca si pina acum ca sa avem si noi impresia ca ne-am dat cu metroul prin Tokyo, ca ne-am plimbat cu trenul de la o destinatie la alta, c-am strabatul Japonia ca si cind am fi fost acolo. Sa fiti la fel de elaborat in alegerea discurilor, partiturilor, cintaretilor, genurilor muzicale pe care le aleg personajele dumneavoastra si sa lasati muzica lor sa ne-ncinte in continuare linistitor, pe fundal. Sa lasati necuvintatoarele sa ne insoteasca in calatoriile noastre si sa le dati  ca si pina acum puteri naturale si supranaturale oricitor oi, pasari sau pisici veti vrea. Sa continuati sa ne tineti cu ochii lipiti de carte pina la orele diminetii si sa ne faceti sa scormonim in noi dupa raspunsuri si intrebari. Sa reusiti sa creati aceleasi metafore fantastice in cartile dumneavoastra pe care sa le transmiteti ca o cupola direct peste vietile noastre.

Una peste alta, va doresc sa fiti sanatos si in putere pentru a fi in continuare prietenul nostru, partenerul de masa, de muzica, de calatorii, de viata!

La multi ani frumosi si buni, Haruki Murakami!

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FOLLOW ME HERE!