Lecturile Danielei – o rubrica dedicata literaturii romane contemporane pe carticusuflet.ro

Semne bune anul are:  „Lecturile Danielei” – o rubrică dedicată literaturii române contemporane pe carticusuflet.ro

vvbuna2015 aduce cu el o frumoasă colaborare cu scriitoarea Daniela Șontică care va avea o rubrică bilunară pe cărțicusuflet.ro. Din 5 ianuarie, cel puțin o dată la două săptămîni, cititorii blogului se vor putea delecta cu „Lecturile Danielei”, unde scriitoarea va aduna recenzii, gînduri, însemnări despre cărțile scriitorilor români contemporani. Nu știu vouă cum vă sună, dar eu una sînt deosebit de entuziasmată și încîntată de acestă colaborare, cu atît mai mult cu cît, recunosc, mă simt destul de nepregătită la capitolul literatură română contemporană. De foarte multe ori, atunci cînd mă duc prin librării, mă opresc la cărțile autorilor români și nu știu aproape niciodată ce să aleg. De cele mai multe ori mă duc teleghidată spre cărțile autorilor cunoscuți și cu greu încerc volumul unui scriitor despre care n-am auzit. Îmi sînt de mare ajutor comunicatele de presă ale editurilor, din care aflu despre anumiți autori, despre lansări de carte, evenimente, premii literare și de cele mai multe ori îmi iau informația de acolo. Însă, recunosc, un ghid care să mă ajute să pășesc mai sigur pe acest teren, mie una îmi e de mare ajutor și sper din suflet că și vouă. Îi mulțumesc încă o dată Danielei pentru această colaborare și  îi urez bun venit pe carticusuflet.ro!

64760_640719006046109_5148690820720562290_nDaniela Şontică – date biografice

Daniela Şontică s-a născut la Vintilă-Vodă, judeţul Buzău, la 23 martie 1970.

A debutat literar cu versuri în 1989, în revista Convorbiri literare.

Este autoarea volumelor Arlechini într-o pădure sălbatică, Editura Vinea, 1995 (versuri), Uitaţi-vă prin mine, Editura Brumar, 2007, (versuri) şi Însemnări din pridvor, Editura Trinitas, 2013 (publicistică), „Iubita cu nume de profet” (versuri), Editura Tracus Arte, 2014.

A obţinut diverse premii, cel mai important fiind Premiul pentru poezie al revistei Luceafărul, în anul 2006.

A publicat versuri şi articole în diferite reviste literare: Luceafărul, Tomis, Ateneu, Cafeneaua literară, Basarabia, Oglinda literară, Sud, Negru pe alb, Renaşterea Culturală, Caiete Silvane, Singur, Cetatea culturală, Fereastra, Spaţii culturale, Vitralii etc.

De profesie este jurnalist, în prezent fiind redactor-şef la Ziarul Lumina. Are texte în antologia “Colecţia colecţiilor”, apărută la Editura Jurnalul, şi este menţionată în “Istoria presei buzoiene şi râmnicene în date (1839-2008)” de Viorel Frâncu, Editura Editgraph, Buzău, 2009. Este licenţiată a Facultăţii de Filosofie şi Jurnalism a Universităţii “Spiru Haret” din Bucureşti. 

 

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FOLLOW ME HERE!