Marius Chivu la Carturesti Verona: lansarea volumului de povestiri Sfirsit de sezon

 Marius Chivu la Cărtureşti Verona: lansarea volumului de povestiri Sfîrşit de sezon

sfirsit_de_sezonJoi, 30 octombrie, la ora 19.00, la Librăria Cărtureşti Verona, va avea loc lansarea volumului de povestiri Sfîrşit de sezon, de Marius Chivu, apărut de curînd în colecţia „Fiction Ltd.” a Editurii Polirom, şi în ediţie digitală.

Invitat: Mircea Cărtărescu

Prezentarea de carte va fi urmată de un concert susţinut de Jean Gavril.

Vizuale, cinematografice, cele 11 povestiri despre singurătate, boală şi moarte ce compun volumul îşi plasează cu predilecţie acţiunea în cotidian: cel al oraşului, marcat de însingurare, sau al unei lumi rurale privite cu nostalgie şi cu conştiinţa acută a dispariţiei sale ineluctabile.

Solitari, eroii se caută pe ei înşişi, îl caută pe celălalt, dar cel mai adesea aşteaptă ceva: să vină zorii ca să plece la spital, să se termine o petrecere pentru a regăsi în pat trupul fierbinte al femeii, să primească un SMS sau un telefon de împăcare…

Violenţa, moartea par să pîndească permanent o existenţă fragilă, într-un univers în care prietenia şi erosul pot construi punţi salvatoare între individualităţi. Cu îndrăzneli de limbaj pe care unii le vor considera şocante, prozele din Sfîrşit de sezon sînt din această perspectivă o elocventă ilustrare a sensibilităţii contemporane.

Cuprins:

Cel mai departe • În familie • Wyoming • Prin uşile larg deschise • Petrecerea • La vulturul de mare cu peştele în gheare • Domino • Obiecte pierdute • Întoarcerea • Vieni qua! • În faţa conchistadorilor

Marius_Chivu_foto_Ioana_BirduMarius Chivu (n. 1978) a debutat în 2012 cu volumul de poezie Vîntureasa de plastic (Premiul pentru debut al USR şi Premiul pentru debut al revistei Observator cultural). A mai publicat volumul de interviuri Ce-a vrut să spună autorul (Polirom, 2013) şi jurnalul de călătorie Trei săptămîni în Himalaya (Humanitas, 2012). A editat antologia Best of. Proza scurtă a anilor 2000 (Polirom, 2013), a iniţiat şi coordonat proiectul caritabil Cartea cu bunici (Humanitas, 2008). Din 2005 este redactor-editor la revista Dilema veche, unde ţine cronica literară, şi editorialist la revista ELLE.

Autorul va mai avea întîlniri cu cititorii la Braşov, Bistriţa, Cluj, Sibiu şi Iaşi.Pentru detalii, urmăriţi secţiunea „Ştiri şi evenimente” de pe www.polirom.ro.

Foto: Ioana Birdu

 

 

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FOLLOW ME HERE!