Oana Pellea si Marius Manole vin duminica la Clubul de lectura Fanbook

Oana Pellea și Marius Manole vin duminică la Clubul de lectură Fanbook

Fanbook_printre cartiAsociația CSR Mindset îi așteaptă pe copiii între 12 și 14 ani duminică, 24 mai, în Librăria Humanitas de la Cișmigiu la clubul de lectură Fanbook, la o discuție despre Oscar și Tanti Roz, povestea despre copilărie și lupta curajoasă cu o boală necruțătoare scrisă de Eric-Emmanuel Schmitt. De la ora 11:00, copiii vor explora lumea cărții într-o oră de activități, urmând ca de la ora 12:00 discuția să continue cu Oana Pellea și Marius Manole, cei doi actori care joacă în emoționanta adaptare de la Teatrul Bulandra.

Clubul de lectură Fanbook este la a zecea întâlnire între copii și personalități culturale din mediul literar, cinematografic, artistic sau științific. Invitații pe care adolescenții au avut ocazia să-i întâlnească până acum au fost scriitorii Mircea Cărtărescu, Rui Zink, Dan C. Mihăilescu, Radu Paraschivescu, Denisa Comănescu, Adina Popescu, criticul de film Ileana Bîrsan, actorul Paul Ipate, geneticianul Octavian Popescu, jurnalistul și astrofizicianul Nic Sârbu, astronomul Adrian Șonka.

Fanbook_activitatiActivitățile desfășurate de copii sunt coordonate de Marilena Șerban, profesor de limba și literatura română, un dascăl ce pune alături de dragostea pentru lectură multe idei de activități ludice menite să crească prietenia dintre copii și cărți.

Următoarele întâlniri desfășurate de Fanbook vor avea loc sâmbătă, 6 iunie, și duminică, 14 iunie, de la ora 11:00, în Librăria Humanitas de la Cișmigiu.

„Scopul nostru prin Clubul de lectură Fanbook este să le trezim copiilor bucuria de a citi și dezbate o carte pe lună, de a-i învăța să caute și să cunoască oameni valoroși cultural, personalități care să-i inspire și să le dezvolte dragostea pentru literatură și cultură.” – Bianca Voinescu, organizator, Asociatia CSR Mindset.

Fanbook intrebari si feedbackProiectul cuprinde o componentă importantă de responsabilitate. Fiecare copil înscris la Fanbook a contribuit cu o donație de minimum 100 lei, bani destinați cărților. Din donațiile strânse în urma primului modul Fanbook am cumpărat peste 200 de cărți.  Voluntarii noștri le-au oferit copiilor internati în cadrul secției de Oncopediatrie a Institutului Clinic Fundeni de Ziua Internațională a Fericirii și la Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu”, de Ziua Internatională a Cărții.

Intrarea este liberă.

CSR Mindset, iniţiatorul şi organizatorul clubului de lectură Fanbook, este o organizaţie dedicată proiectelor de responsabilitate socială în educaţie, social şi mediu. Membrii fondatori ai CSR Mindset au o experienţă de peste 5 ani în proiecte de strângere de fonduri, implementare şi management. 

www.csrmindset.ro

Credit foto evenimente: Dan Blănaru

 

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FOLLOW ME HERE!