Paula Sacui despre “Nu mi-e frica”: “Cartea asta m-a facut sa ard si acum incerc sa ma adun din cenusa. Inca nu dorm. Inca am cosmaruri. Inca o traiesc. Am scris-o totusi in 14 zile si nopti. Ma doare….”

1535604_404656419680486_296096518_nJurnalista Paula Sacui a scris primul sau roman, “Nu mi-e frica”, dintr-o suflare si tot asa au cumparat si cititorii cartea ei, care s-a vindut pina la ultimul exemplar mai ceva ca piinea calda. De astazi insa, cartea se intoarce in librarii cu un tiraj nou-nout, care – daca ma intrebati pe mine – se va epuiza la fel de rapid ca si primul. De ce? Pentru ca e o carte cu zvic, o carte delicata si brutala in acelasi timp, o carte plina de iubire si de ura, care te intriga si te subjuga totodata. Judecind dupa faptul ca la nici doua luni de la lansare “Nu mi-e frica” se afla deja la cea de-a doua editare si are si e-book, mai mult ca sigur pina la sfirsitul anului dorinta scriitoarei de a vinde 3 tiraje se va indeplini.

Va las sa va delectati cu un interviu brutal de sincer, plin de umor si fara pic de urma de falsitate.

“Nu mi-e frica” e o carte curajoasa. Totusi, tie de ce ti-e frica?

P.S.: De minciuna si de serpi. Detest sa ma simt pacalita si sa constat ca traiesc intr-un balon de sapun. Eu sunt violent de directa si de sincera. Vorbesc porcos chit ca iubesc poezia. Daca realizez ca esti duplicitar se strange carnea pe mine. Cred ca din acest motiv ma irita si reptilele. Aluneca.

De ce ai scris acesta carte atit de tirziu? Se vede ca talentul il aveai in tine dintotdeauna.

P.S.: Am scris aceasta carte din greseala. Glumesc. Prietena mea Fifi, care stie tot… mi-a spus obsedant ca trebuie sa fac asta. Satula de ea i-am dat add pe facebook lui Mario deMezzo, un personaj misto si intamplator Presedintele Uniunii Editorilor din Romania. Si-a prins mintea cu mine si mi-a spus razand: “te public!” Omul are si umor si cuvant. Ce sa zic?!?!

1511146_404656493013812_1951524172_nCum te-ai simtit la lansarea cartii inconjurata de atitia prieteni, atitia cunoscuti dornici sa-ti cumpere cartea si sa primeasca autograful tau pe ea?

P.S.: M-am speriat atat de tare incat nu am recunoscut-o pe Michi… Am stat 3 ani cu ea in banca si alti 4 in casa, la facultate.

Care este lucrul/sentimentul pe care nu o sa-l uiti niciodata legat de acea zi?

P.S.: Ca am intarziat la propria lansare. Am crezut ca mor si ca nu o sa ajung. Nu facea parte din regie. Am intarziat, punct. Ca o nesimtita.

140389nu_mi-e_frica_-_paula_sacuiDe foarte curind s-a lansat si e-book-ul. Sperai/credeai ca totul se va intimpla asa de repede?

P.S.: Exclus. Eu chiar cred ca am facut o aroganta si am intrat in literatura printr-un viol. Unul cu repetitie se pare, din moment ce la 3 saptamani de la lansare m-au trimis la reeditare si am un e-book.

Care sint persoanele de pe aceasta lume de care te simti foarte legata?

P.S.: Parintii mei. Exista insa cineva gata sa imi asculte delirul de la 4 la 5 dimineata. Nu dau nume ca sa se oftice.

Nu ai putea trai fara…Tigari si iubire.

Pretuiesti la fel de mult prietenia cu un barbat ca si pe cea cu o femeie? Cit de diferite sint aceste prietenii intre ele?

P.S.: Ohoho! Barbatii sunt onesti. De la ei am invatat multe, mai ales daca nu vor sa ti-o puna. Insa, culmea, barfesc mai mult ca femeile. Sunt prietenii diferite. Ele sunt in general superficiale si isterice. Ca mine.

Cine e cea mai buna prietena a ta?

P.S.: Greu de raspuns. Mama cred, desi avem gusturi diferite. Ei ii place Steven Segal, mie Daniel Craig.

Care e cea mai mare realizare a ta de pina acum?

P.S.: “Nu mi-e frica!”

Ce ti-ai mai dori sa faci in aceasta viata si nu ai reusit pina acum?

Sa fac o fata si sa merg in Argentina.

1560435_404656439680484_1239416017_nDe ce crezi ca esti o persoana MISTO?

P.S.: Hehehe. Pentru ca am poante in program daca nu sunt depresiva. Rad eu de mine cu mult umor. Gatesc binisor spre bine. Am craci de podium. Privire relativ inteligenta, daca nu ma amorezez. Nu plictisesc. Mai repede enervez. Si, da, scriu bine. Modestia este a celor care nu au nicio alta calitate.

Tu ce fel de carti citesti? Care e autorul tau preferat si ce carti frumoase porti in suflet?

P.S.: Eu am doua obsesii mari si late. “La Medeleni” si “Agonie si extaz”. Insa, o sa razi, singura carte care nu m-a lasat sa dorm doua zile si doua nopti a fost “Amurg”. Stiu, sunt infantila!

Titlul cartii tale a fost pe buzele tuturor. A fost un real succes. Te gindesti deja la urmatoarea carte?

P.S.: Mda. Oarecum. Cartea asta m-a facut sa ard si acum incerc sa ma adun din cenusa. Inca nu dorm. Inca am cosmaruri. Inca o traiesc. Am scris-o totusi in 14 zile si nopti. Ma doare. Cand o sa stiu ca pot sa ma las calcata iar de tractor o sa scriu si volumul 2.  

E ceva ce ti-ai propus pentru 2014?

P.S.: Da. Sa vand trei tiraje, sa vad iar un meci Dinamo-Steaua si sa fiu pupata mai mult! Infinit mai mult.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FOLLOW ME HERE!